فرماندار همدان مطرح کرد
خريد 70 هزار تن گندم در همدان
فرماندار شهرستان همدان با بيان اينکه توانستهايم 70 هزار تن گندم را در شهرستان همدان خريداري کنيم، گفت: امسال حجم توليد و خريد گندم در همدان به خوبي ساماندهي شد.
علي تعالي در کارگروه امور اقتصادي و توليدي بخش کشاورزي با بيان اينکه يکي از دغدغههاي همدان در سالهاي اخير با وجود تغيير وضعيت اقليمي، اصلاح وضعيت بهرهوري از منابع آبي است، اظهار کرد: بهار امسال با وجود بارندگيهاي خوب توانستيم ميزان توليد گندم در همدان را به 90 هزار تن برسانيم.
وي با بيان اينکه براساس پيشبينيهاي انجام شده توانستهايم 70 هزار تن گندم را در شهرستان همدان خريداري کنيم، گفت: با همکاري خوب سازمان جهاد کشاورزي و تعاون روستايي حجم توليد و خريد خيلي خوب ساماندهي شد.
فرماندار شهرستان همدان با اشاره به اينکه طبق سالهاي گذشته 10 تا 15 هزار تن گندم توليد شده به استان مرکزي تحويل داده شد، گفت: امسال خوشبختانه وضعيت آفات و سن زدگي گندم با رسيدگي به موقع جهاد کشاورزي و کشاورزان کم بود که همين در افزايش کيفيت گندم اثرگذار بود.
وي با تاکيد بر اينکه بايد در مديريت آب بيش از گذشته دقت نظر شود، تصريح کرد: به دليل وضعيت اقليمي کشور و با توجه به کاهش بارندگيها ظرف چند سال گذشته بايد اراضي زيرکشت به سمت و سوي آبياري قطرهاي برود و حتي جايگاه آبياري باراني در اراضي نيز کاهش يابد.
تعالي با بيان اينکه در عمق 200 متري چاهها افت منابع زيرزميني بسيار محسوس است، خاطرنشان کرد: در طول سه سال گذشته در شهرستان همدان بيش از 500 چاه غيرمجاز توسط دستگاه قضا پلمب شده است.
وي با اشاره به اينکه مديريت چاههاي داراي مجوز بايد توسط جهاد کشاورزي و شرکت آب و فاضلاب به خوبي انجام شود، اضافه کرد: بهرهبرداري بيش از حد آب از اين چاههاي مجاز خسارت زيادي به منابع آبي ما وارد کرده که بايد مورد بررسي قرار گيرد.
تعالي در خصوص جذب اعتبارات آبياري نوين در شهرستان همدان نيز بيان کرد: از 32 ميليارد تومان اعتبار تنها 2 ميليارد و 600 ميليون تومان در همدان جذب شده که بسيار رقم کمي است و بايد 160 ميليون مترمکعب کسري آب را جبران کنيم.
وي در زمينه ارائه تسهيلات به کشاورزان براساس بند (خ) ماده 33 هم افزود: ظرف دو هفته آينده بانک کشاورزي و بانکهاي عامل فرصت دارند ليست افراد متقاضي تسهيلات را به سازمان جهاد کشاورزي ارائه دهند تا پيگيري نهايي در شورا و کارگروه مربوطه انجام شود.

مدير جهاد کشاورزي شهرستان همدان نيز از تجهيز 18 هزار هکتار از اراضي کشاورزي همدان به آبياري نوين قطرهاي خبر داد.
حسين فضلي با بيان اينکه يکي از سياستهاي جهاد کشاورزي اجراي طرح آبياري نوين در اراضي زيرکشت است، اظهار کرد: اهداف اجراي اين طرح شامل بهبود مصرف بهينه آب، ارتقاي بهرهوري و افزايش راندمان آبياري است.
وي با بيان اينکه با اجراي طرحهاي آبياري نوين 25 درصد افزايش توليد و کاهش مصرف آب ايجاد ميشود، افزود: پتانسيل آبياري اراضي زيرکشت شهرستان همدان 780 ميليون مترمکعب است که با 620 ميليون مترمکعب آبي که در اختيار داريم براي جبران کمبود آب مصرفي بايد سرمايهگذاري در آبياري سطحي اتفاق بيفتد.
مدير جهاد کشاورزي شهرستان همدان با اشاره به اينکه از 26 هزار هکتار از اراضي زيرکشت 18 هزار هکتار از اراضي به آبياري نوين تجهيز شده است، ادامه داد: امسال سهميه همدان يکهزار و 598 هکتار است که تاکنون تعداد متقاضيان براي 688 هکتار بوده است.
وي با بيان اينکه در حال حاضر 21 طرح در دست اجرا و 82 مورد طرح آزاد وجود دارد، گفت: در مجموع طرح نوين آبياري در اراضي زيرکشت براي 947 هکتار اجرايي شده که قرار است تا پايان سال 600 هکتار نيز اجرا شود.
فضلي با اشاره به اينکه 26 هزار و 834 ميليون ريال جذب اعتبار در شهرستان بوده است، خاطرنشان کرد: امسال تسهيلاتي خوبي براي کشاورزان در نظر گرفته شده و تنها طرح نوين آبياري براي زمينهاي خرد و ريز باقيمانده است که اين طرح در بيشتر زمينهاي بزرگ اجرا شده است.
وي با بيان اينکه 8 هزار هکتار از اراضي زيرکشت همدان هنوز به سيستم آبياري نوين تجهيز نشده است، تصريح کرد: بروز دو مشکل اختلاف قيمت براي پيشروي پروژهها و افزايش تعداد بهرهبردار در قطعات اراضي خرد مشکلاتي است که بايد را برونرفتي براي آن انديشيده شود.
مدير جهاد کشاورزي شهرستان همدان با اشاره به اينکه امسال همدان در مخاطرات طبيعي همچون سرمازدگي، باد و طوفان و آنفلوآنزاي پرندگان بايد با شناسايي مناطق درصدد جبران خسارتهاي وارده به توليدکنندگان باشد، اضافه کرد: امسال با وجود بارندگيهاي خوب در فصل بهار خسارت خشکسالي شامل حال کشاورزان استان نميشود اما براي يک درصد احتمالي مکاتباتي توسط سازمان جهاد کشاورزي براي جبران اين خسارتها ميشود.
وي در خصوص برخي مشکلات پيش آمده براي گلخانههاي شهرک صنعتي همدان نيز يادآور شد: شهرک گلخانهاي 60 قطعه گلخانه دارد که تاکنون 45 قطعه از اين گلخانهها داراي سند شده ست.
فضلي در پايان سخنانش گفت: سازمان جهاد کشاورزي در حال پيگيري براي تحويل سند اين گلخانهها به آن دسته از فارغالتحصيلان کشاورزي است که متقاضي اوليه است.